Viltkött är hållbart kött

Hållbar konsumtion handlar om att göra medvetna val för miljöns skull. Vi på Vildora är glada över att erbjuda er viltkött som inte sätter så stort avtryck på planetens välmående. Inom kort kommer vi även att erbjuda fler närproducerade och hållbara produkter i vår webbutik.

Hållbar konsumtion
Vildora står för att konsumtion ska kunna ske med ett gott samvete gentemot miljön, djuren och vår egen hälsa. För oss är det självklart att människor själva ska ha möjligheten att välja vilken kost och livsstil de vill hålla sig till. Vi hyllar alla, vegetarian som köttätare och allas aktiva med miljön och hälsan i åtanke. Vi vill hjälpa människor till att enklare göra medvetna val i vardagen som gynnar oss, miljön och dessutom göra att vi slipper klimatångesten (Läs mer om oss här)

Viltkött med fördelar
Enligt WWF:s Köttguiden är svenskt viltkött det mest klimatneutralt kött som man kan handla i Sverige. Viltkött kräver ingen vattenanvändning, el, mark eller andra resurser för foderproduktion då vilda djur vistas i sitt naturliga ekosystem.  

leverans_edited.jpg

Distribution
All vår distribution sker direkt från våra lokaler i södra Stockholm tillsammans med vår samarbetspartner, Gordon Deliveries.

Produkterna är vakuum-förpackade, djupfrysta och håller länge. De samkörs i bästa mån därför att vår vision är att verka för minimala klimatutsläpp i allt vi gör. Läs mer om våra leveranser här

alg_edited.jpg

Hur det hela började
En stor del av det viltkött som vi började sälja på Vildora var ett köttöverskott från flera jaktlag. Vår ambition var att öka tillgängligheten av viltkött i närområdet från lokala jägare med gedigen erfarenhet inom jakt och skötsel. Vi samlade in och distribuerade dessa naturresurser samtidigt som vi insåg att tillgängligheten varierade kraftigt. För att råda bot på det så arbetar vi numera också med en av Sveriges största och bästa vilt-leverantör. De har lång erfarenhet av renhantering och av en helt naturlig och traditionsenlig förädling av köttet.
 
Kvalitén är av högsta klass där även hänsyn till miljön och hållbar hantering noga efterföljs. Vi kommer även att försöka samla in kött när det är jaktsäsong (mellan september till och med februari) för att kunna erbjuda ett brett och klimatsmart kött under och även efter säsong.

Viltkött och hälsa
Om du äter vilt, slipper du få i dig antibiotika som kan ofta finnas i massproducerat kött. Dessutom får du i dig fler vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter jämfört med till exempel producerat nötkött. Viltkött är helt naturligt, helt obehandlat och det nyttigaste alternativet när det kommer till rött kött. 

Övertygad?
Så, om du väljer att äta kött, varför inte njuta av det bästa alternativet? Bli en del av oss nu! Vi står för en hållbar utveckling och en hälsosam köttkonsumtion. Beställ en köttlåda nu och var med i kampen mot en framtid som håller längre.