Välkommen till Vildora-bloggen

Uppdaterat: 24 maj

Hej, kul att just du har hittat hit!

Bloggen skrivs av Nathalie och Emir som båda har en passion för MAT men också ett stort intresse för hållbarhet, miljö och hälsa. Med dom grundstenarna föddes Vildora som vi driver idag (här hittar du svenskt viltkött med hemleverans). Vi förstod snabbt att många, precis som oss är väldigt måna om vad vi äter och lagar till våra familjer och speciellt till våra barn. Därför bestämde vi oss för att göra det enklare för människor att äta bättre och att upptäcka vårt fantastiska svenska viltkött med alla dess fördelar.


Vi som driver Vildora
Grundarna av Vildora: Emir och Nathalie

Du hittar oss på Karlaplan i centrala Stockholm där vi har ett fantastiskt provkök. Ofta kommer flitiga besökare som gärna testar våra produkter, receptkombinationer och mashups. Det känns roligt att experimentera och använda naturliga råvaror såsom viltkött i traditionella recept som man normalt använder de vanliga köttslagen i. Rätterna smakar lite bättre med vilt, samtidigt som man äter med ett godare samvete. Win win om du frågar oss!


Hur bekant är du med viltkött?

Med den här bloggen hoppas vi kunna inspirera dig till att använda viltkött i vardagen istället för till exempelvis nötkött, kyckling och fläskkött. Vi bjuder på traditionella recept för middag, enkla recept för picknick och även nya roliga recept med viltkött. Förutom recept kommer vi också kika på ämnen som viltkött i relation till träning och hälsa samt viltköttets klimatpåverkan.


Välj bra svenskt kött

Varför just viltkött kanske du frågar dig. Vad är det egentligen som gör viltkött så bra för dig och miljön? Förutom att djuren lever ett gott liv i deras naturliga miljö finns det en rad andra fördelar som vi sammanfattat åt dig.


  • Naturligt ekologiskt

  • Klimatsmart

  • Naturbetande djur

  • Ingen foderproduktion

  • Fritt från antibiotika

  • Mineralrikt

  • God källa till vitaminer


Svenskt viltkött är det mest klimatsmarta kött som du kan köpa i Sverige (och det godaste om du frågar oss). Det är naturligt ekologiskt, fritt från antibiotika och andra bekämpningsmedel. Jämfört med "tamkött" så använder man inte vatten, mark eller andra resurser för foderproduktion då vilda djur vistas i sitt naturliga ekosystem.


Djuren är naturbetesdjur och inte uppfödda på spannmål som mycket av de tamkött vi hittar i butik, det gör faktiskt viltköttet rikare på Omega 3. Viltkött är också en god källa till vitaminer, bland annat B-vitaminer som är viktiga för till exempel vår ämnesomsättning, immunförsvar, nervsystemets funktion och för att vår celldelning ska fungera bra. Som om inte det vore nog så hittar du även höga mängder av viktiga mineraler i viltkött som zink, kalium, fosfor och järn.


Såklart märks ju alla dessa fördelar i smaken och kvalitén på köttet också, vilket är en stor anledning till att så många älskar viltkött.


Viltkött online

Är inte viltkött väldigt svårt att få tag i om man inte jagar eller känner någon som gör det? Inte nu längre! Vi levererar svenskt viltkött direkt hem till dörren, enklare än så blir det inte.


Fortsätt läsa våra kommande inlägg med både information och recept så lovar vi att hjälpa dig att göra bättre val och laga godare mat. Du kan enkelt handla hem våra svenska viltprodukter, de är alltid noga testade och kommer från etablerade leverantörer med mångårig erfarenhet av hantering och förädling.


Du hittar våra svenska viltköttsprodukter här


Ta hand om dig tills vi hörs nästa gång!

/ Emir & Nathalie

22 visningar1 kommentar