Biffar med fetaostkräm

45min

4

Bjud familjen på saftiga biffar tillsammans med en fräsch fetaostkräm smaksatt med lime. Potatisen sköter sig själv i ugnen medan biffarna steks. Servera tillsammans med ditt val av sallad och någonting gott att dricka till! Smaklig måltid 😋

Biffar med fetaostkräm

Såhär gör du:

Biffar

  1. Blanda ströbröd, grädde och ägg i en bunke, låt svälla i några minuter.

  2. Tillsätt renfärs, lök, vitlök, salt och peppar.

  3. Blanda väl, blöt händerna i kallt vatten och forma biffar av smeten.

  4. Bryn smöret och stek biffarna ca 3 minuter på varje sida. Sänk värmen och stek ytterligare några minuter.

Fetaostkräm

  1. Mosa ihop smulad fetaost och creme fraiche med en gaffel.

  2. Riv ned skalet från 1/2 lime, tillsätt eventuellt limejuice, smaka av med salt och peppar.

Rostad potatis

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i ugnssäker form och ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.

  • Servera med ditt val av sallad till.

Du behöver:

Biffar

  • 500g renfärs (går bra med t.ex. älgfärs också)

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1,5 dl grädde

  • 1 ägg

  • 1/2 finhackad gul lök

  • 1 st riven vitlöksklyfta

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

Fetaostkräm

  • 1 pkt smulad fetaost (200g)

  • 2 dl creme fraiche

  • Skal från 1/2 lime

  • Salt och peppar

Rostad potatis

  • 700g potatis 

  • 1 msk olja