Färsbiffar i timjansås

30min

4

Njut av härliga köttfärsbiffar i en gräddsås smaksatt med färsk timjan. Biffarna lagas smidigt i samma stekpanna som gräddsåsen och är klar på nolltid. Servera direkt ur stekpannan med nykokt potatis till😋!

Färsbiffar i timjansås

Såhär gör du:

  • Blanda ströbröd, grädde och ägg i en bunke, låt svälla i 10 minuter.

  • Tillsätt färs, riven lök, salt och peppar.

  • Blanda till en smidig smet, blöt händerna i kallt vatten och forma biffar av smeten.

  • Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna ca 3 minuter på varje sida.

  • Ta upp biffarna och häll i grädde, mjölk, fond och timjan i stekpannan, vispa runt.

  • Blanda majsstärkelse med lite vatten och rör ned i såsen under omrörning. Låt såsen puttra någon minut till.

  • Smaka av med salt och peppar, lägg tillbaka biffarna i såsen och låt dem bli varma.

  • Servera med nykokt potatis, garnera gärna med färsk timjan.

Du behöver:

Färsbiffar

500g renfärs eller älgfärs

1 ägg

1/2 dl ströbröd

0,5 riven gul lök

1,5 dl grädde

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar


Timjansås

2dl grädde

1 dl mjölk

1/2 dl hackad timjan

1/2 msk kalvfond

ca 1/2 tsk majsstärkelse

  • Smör till stekning