Frikadeller med pesto & citron

45min

4

Lagar du samma pastarätter om och om igen, testa någonting nytt! Frikadeller smaksatta med pesto och citron i en härlig tomatsås. Servera tillsammans med din favoritpasta, vi tycker spagetti passar bra till frikadeller.

Frikadeller med pesto & citron

Såhär gör du:

Tomatsås

  1. Hacka lök och vitlök fint, stek mjuk i olivolja.

  2. Tillsätt övriga ingredienser, låt puttra på svag värme medan du gör köttbullarna.

Köttbullar

  1. Blanda ströbröd, pesto och ägg i en bunke, låt svälla en stund.

  2. Blanda i resten av ingredienserna och forma till lite större köttbullar.

  3. Stek köttbullarna så de får lite yta, ej helt genomstekta då de ska puttra med i tomatsåsen.

  4. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt puttra på svag värme några minuter. Garnera gärna med riven parmesan, servera med nykokt pasta.

Du behöver:

Köttbullar

  • 500 g älgfärs

  • 70 gram grön pesto (en halv burk ungefär)

  • 1 citron finrivet skal (bara det gula)

  • 1 ägg

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar

Tomatsås

  • 400 gram finkrossade tomater

  • 1 citron, använd saften av samma citron

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • 1 msk honung

  • 1 krm svartpeppar

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl vatten