Köttbullar av vildsvin

1h

4-6

Våga testa vildsvin, det är faktiskt sviiingott. Köttbullar i en gräddsås med touch av tomat och persilja tillsammans med ekologisk kokt potatis. Perfekt vardagsmat och riktigt gott!

Köttbullar av vildsvin

Såhär gör du:

  1. Blanda ägg, grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla en stund.

  2. Tillsätt den rivna löken och färsen i bunken.

  3. Salta, peppra och blanda men knåda inte för länge.

  4. Forma köttbullarna och stek dem i omgångar i smör. Först på hög värme till fin yta, sänk sedan och låt steka tills de är genomstekta.

  5. Lägg köttbullarna åt sidan och stek tomatpuren i samma panna en liten stund.

  6. Tillsätt sedan grädde, vatten, soya, buljong eller fond samt majsstärkelse.

  7. Låt såsen puttra och tillsätt mer majsstärkelse alt vatten för rätt konsistens.

  8. Toppa med persilja och ät tillsammans med kokt potatis och broccoli. NJUT😍

Du behöver:

Köttbullar

  • 1 kg Vildsvinsfärs

  • 1 gul lök, riven

  • 2 ägg

  • 1 dl grädde

  • 1 dl ströbröd

  • 1 tsk salt

  • Svartpeppar

  • Smör till stekning

Gräddsås

  • 4 dl grädde

  • 1 dl vatten

  • 2 msk tomatpure

  • 1 msk soya

  • ½ buljongtärning eller kalvfond

  • 1 tsk majsstärkelse

  • Persilja

Potatis och broccoli till servering.