Taco, guaca & mangosalsa

45min

4

Älskade tacos, är det en stående rätt till helgen hemma hos er? Bjud på en annorlunda tacos på älgfärs och låt gästerna komponera ihop sina egna tortillas. Variationerna är oändliga och endast fantasin sätter gränser. Självklart kan man byta ut tillbehören efter egen smak, vi serverar vår älgtacos med guacamole och en fräsch mangosalsa.

Taco, guaca & mangosalsa

Såhär gör du:

  1. Bryn färsen i en stor panna med olja. Tillsätt tacokryddan och vatten. 

  2. Låt puttra på låg värme medan du förbereder resten.

  3. Guacamole: Mosa avokadon med gaffel eller använd en mixer om du vill ha din guacamole helt slät.

  4. Tillsätt pressad vitlök, finhackade tomater, cremé fraiche och lime. Smaka av med salt och peppar.

  5. Mangosalsa: Blanda mango, rödlök, gurka, limejuice och chili. Salta, peppra och toppa med grovhackad koriander. 

  6. Servering: Stek tortillabröden i torrpanna och servera direkt. Låt varje person bygga sin egen tacos och lägg till egna favoriter ni gillar. 

Du behöver:


Tacofärs

  • 500 gram älgfärs

  • 2 msk olja till stekning

  • 1 påse tacokrydda 28-30gram

  • 1 1/2 dl vatten

Mangosalsa

  • 1/2 st gurka, fint tärnad

  • 1 st mango, skuren i små bitar

  • 1/2 st hackad rödlök  

  • 1 kruka koriander 

  • 1 st pressad limejuice 

  • 1 st röd chilipeppar

Guacamole

  • 1 st avokado

  • 1-2 st små tomater, fint hackade

  • 1/2-1 st vitlöksklyfta(or), efter smak

  • 1/2 st pressad limejuice 

  • 1/2 - 1 dl cremé fraiche

Servering 

  • 8 mjuka tortillabröd