Vild lyxig taco

20min+2h

4-6

Tunt skivat kött, krispiga majsskal och picklad rödlök. Visst låter det gott? Köttet går fort att förbereda och sköter sig själv i ugnen sen. Under tiden kan du ordna de tillbehör du vill ha till.

Vild lyxig taco

Såhär gör du:


  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden.

  2. Putsa köttet om det behövs och skär några snitt så köttet fläks ut.

  3. Gnid in marinaden i köttet och lägg i en bunke, låt stå i minst 1h men helst över natten i kylskåp.

  4. Bryn köttet i en rejält klick smör och olja till det får lite yta.Låt sedan köttet gå färdigt i ugnen på 150° tills det uppnår en innertemperatur på 58°.

  5. Låt köttet vila i 10 min, skär sedan i tunna skivor.

Picklad rödlök: 

  1. Skala, halvera och strimla rödlöken.

  2. Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Häll över rödlöken. Placera i kylskåp tills servering.

Slutligen stek tortillas, fixa tillbehören och njut!

Du behöver:


  • 800 g fransyska av viltkött (t ex dovhjort, älg eller ren)

Marinad:

  • 2 vitlöksklyftor, pressad

  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)

  • 1/2 tsk malen spiskummin

  • 1/2 tsk malen koriander

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk flingsalt

  • 2 msk färskpressad limejuice

  • 3 msk olivolja

Picklad rödlök:

  • 2 rödlökar

  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)

  • 3/4 dl socker

  • 2 dl vatten

  • 1 krm salt

Förslag på tillbehör: Avokado, tortillas, fetaost och limeklyftor att pressa över. Salsa och gräddfil är gott att toppa med.