Viltköttbullar

45min

4

Viltfärs är en riktig delikatess, däremot är den magrare än nöt- eller fläskfärs så genom att tillsätta grädde och ströbröd får du riktigt saftiga köttbullarna med otroligt god smak. Passar utmärkt till högtider och buffén.

Viltköttbullar

Såhär gör du:

  1. Blanda ströbrödet med grädden och låt svälla.

  2. Skala och riv löken. Blanda färsen väl med löken, ströbrödsblandningen och ägget och krydda med salt och peppar. 

  3. Provstek gärna en klick färs för att smaka av och se konsistens. 

  4. Forma små köttbullar och bryn dem på hög värme i smör och olja i stekpannan. Sänk värmen och efterstek dem i några minuter till.

Du behöver:

  • 1 kg viltfärs av älg, dovhjort, ren eller vildsvin

  • 1 gul lök, riven

  • 1 dl ströbröd

  • 2 krm svartpeppar ( ersätt 1 krm med kryddpeppar istället om du vill)

  • 2 dl grädde

  • 2 tsk salt

  • 2 msk stark senap

  • 2 ägg