Viltkebab i tunnbröd

20min

4

Har du testat viltkebab? Vi vågar lova att du inte kommer bli besviken. Souvas (lättrökt älgskav), krispig sallad, grönsaker, lök och såklart en god sås. Har du annan skav hemma så ta den, det fungerar lika bra. Det här får du inte missa!

Kebabköttet är också gott att äta till ris, lägga på pizzan eller som en sallad.

Viltkebab i tunnbröd

Såhär gör du:


  1. Blanda tinad souvas med kryddblandningen.

  2. Hetta upp olja och stek kryddad souvas på medelhög värme i några minuter.

  3. Yoghurtsås: Blanda yoghurt med pressad vitlök, smaka av med salt och peppar.

  4. Skiva upp grönsakerna och löken.

  5. Stek tunnbröden i en torr panna tills de får lite färg.

  6. Fyll tunnbröden med kebab, grönsaker, sås och njuut!

Du behöver:


  • 400 g souvas (ren/älg)

  • Kebabkrydda, färdig eller egenblandad

  • Gurka

  • Paprika

  • Tomat

  • Sallad

  • Gul lök

  • 2,5 dl turkisk eller grekisk yoghurt

  • 1 vitlöksklyfta

  • 4 st tunnbröd